Jag förtidsröstade idag

Idag kunde man börja förtidsrösta i kyrkovalet och jag gick till Kyrkbackagården här i Västerås och röstade. Det känns skönt att ha det avklarat, speciellt som det är ändå fullt upp med kyrkovalet.

Förfarandet är enkelt. Man går till vallokalen, visar upp sig röstkort, får tre kuvert (ett för varje val: kyrkomöte, stiftsfullmäktige och kyrkofullmäktige). Går till ett bord och plockar upp de valsedlar man vill ha. Går till ett litet bås och kryssar upp till tre kandidater per valsedel (det är inte ett måste dock). Stoppar in valsedlarna i respektive kuvert. Visar upp röstkort och legitimation. Klart! Enkelt och tar bara några minuter.

Om du kan, gå och förtidsrösta. Då vet du att du har gjort ditt och behöver inte oroa dig för att hinna med på valdagen. Men hur du än gör det, rösta. Det är både en rättighet du har som medlem i Svenska kyrkan såväl som en skyldighet.