Debatt: Därför ska du rösta i det glömda valet

Idag publicerades en av mina debattartiklar av Nyheter24. Läs hela artikeln på deras sajt, här är ett kort utdrag.

Den 17 september är det kyrkoval, det som av vissa kallas det glömda valet. Oavsett om du är troende eller inte, är du medlem i Svenska kyrkan är det viktigt att du röstar. Men varför skulle du bry dig om Svenska kyrkan om du inte tror på Gud? Tittar vi närmare finns det faktiskt en rad riktigt bra skäl.

Sannolikheten att du som läser detta är medlem i Svenska kyrkan är ganska hög. Över sex miljoner svenskar är medlemmar vilket gör Svenska kyrkan till landets största trossamfund. Tendensen är dock nedåtgående, fler medlemmar går ur kyrkan är träder in. Medlemstappet är förstås en av de utmaningar kyrkan står inför och din röst kan hjälpa till att avgöra vilken riktning kyrkan tar.