Gör video som Olle Thorell

Olle Thorell (S) är riksdagsman för Västmanland. Han publicerar sedan en tid tillbaka en kort video per dag på sociala medier. Videorna är alltid textade och ser överlag bra ut. Nu har jag inte frågat Olle men jag är ganska säker på att jag vet hur han gör det.

Jag håller inte med Olle i mycket av det han säger i sina videor. Men jag är imponerad av att han lyckas hålla uppe takten och ändå göra meningsfulla inlägg varje dag. Det ska han ha beröm för.

Jag har blivit frågad några gånger om jag vet hur han gör sina videor, med text och allt. Det är med all säkerhet med Apples gratisapp Clips.

Clips är lite av en doldis. En app som Apple inte gjort alltför mycket väsen om. Den är på typiskt Applevis enkel att använda och ger bra resultat. Mest imponerande är att den kan texta video från ditt tal, medans du pratar. Det blir lite fel ibland men det är häftigt hur mycket som blir rätt.