Martin Luther: renegade and prophet

Igår läste jag klart Martin Luther: renegade and prophet skriven av Lynda Roper. Det är den mest kompletta boken om Luther jag läst hittills.

Det är lite av en tegelsten. 576 sidor i pappersversionen. Kändes bitvis som den aldrig skulle ta slut.

Dock är den full av fakta och intressanta detaljer om Martin Luther och hans liv och gärning. Det finns säkert böcker som innehåller mer men det är den bok som bäst täcker hela Luthers liv av de jag läst i alla fall. På många ställen tänkte jag att det där hade jag inte läst i någon annan bok. Det är förstås positivt.

Så ha det i åtanke om du ger dig in på boken, den är mastig. Roper skriver dock på ett sätt som gör att texten flyter bra. Bitvis, men det är sällan, kände jag att det blev lite trögt och bara för mycket liksom.

Överlag dock rekommenderar jag boken till den som vill lära sig mer om Martin Luther.