Ingen svensk kyckling på KFC (och inget potatismos)

KFC kommer snart till Västerås, en stor grej för många tydligen. Jag är väl inte världens största KFC-fan även om jag tycker deras kyckling är god. Jag hade mycket hellre sett att Chick-fil-A kom hit, deras kyckling är mycket godare.

Hur som helst läste jag på KFCs sajt att de inte serverar svensk kyckling. Jag skrev till dem och fick till svar:

Inledningsvis kommer vi inte att sälja svensk kyckling, men den långsiktiga planen är att vi ska använda oss av svenska leverantörer. När lanseringen av KFC påbörjades tog vi kontakt med svenska leverantörer, men i dagsläget finns det ingen svensk leverantör som är godkänd av KFC. För att kunna leverera kyckling till KFC måste leverantören uppfylla KFC:s specifikationer och kvalitetskrav på kycklingen samt ställa om stora delar av sin produktion, vilket inte är genomförbart eftersom vi hittills inte köper tillräckligt mycket kyckling. När vi har fler restauranger är ambitionen att vi tillsammans med en svensk leverantör skall ordna så att vi kan ha svensk kyckling på våra restauranger. Tills dess köper vi kyckling uteslutande från certifierade leverantörer runtom i Holland som lyder under KFC:s strikta kvalitetskrav. KFC tar djurskyddet på stort allvar och arbetar enbart med leverantörer som uppfyller samtliga riktlinjer och EU-direktiv.

Sen märkte jag att de inte serverar potatismos här i Sverige. I USA köpte vi alltid potatismos när vi handlade på KFC, ett måste alltså. Jag frågade även om det och de svarade:

Tack för ditt meddelande och interesse (sic!) för KFC. I dagsläget har vi inte möjlighet att servera de produkter du efterfrågar, men vi tackar för att du framfört ditt önskemål. KFC Sverige har en speciell utvecklingsgrupp som kontinuerligt sysselsätter sig med att ta fram nya produkter för våra KFC-restauranger.