Borta ger inte bättre avslappning

Nu står sommaren runt hörnet och planeringen för semestern har börjat. Många av oss söker febrilt på webben efter en billig resa till någon exotisk ort i världen eller en överkomligt billig stuga att hyra här hemma. Andra städar ur husvagnen i förberedelse för att koppla den till bilen och hoppas att man får tur med vädret i alla fall. Gemensamt för många är önskan att komma ifrån det vardagliga och uppleva något nytt. Men leder det till att man slappnar av bättre, något som ändå måste vara det huvudsakliga målet med semester?

För alltför många är det en fråga utan mening för man har inte pengar till att resa någonstans. Det enda man kan göra är att stanna hemma och ha en så kallad staycation istället, alltså semester hemma. Vi ska dock inte förakta det, en hemmasemester kan vara nog så givande.

Vi har inte rest så mycket på sommarsemestrar, mest för att det varit ont om pengar. Eftersom Crystal är från USA så måste vi åka dit med jämna mellanrum för att hälsa på och då ryker förstås en hel del pengar och det blir lite över till annat resande.

I sommar kommer vi dock ta en vecka och åka till Warsawa. Att det blev just Warsawa är mest en slump och för att det var en hel del billigare än andra städer runt om i Europa. Vi har heller aldrig varit där så det ska bli spännande speciellt med en dagsutflykt till Auschwitz.

Hur semestrar du? Stannar du hellre hemma eller nära eller vill du bort till exotiska ställen?