Idag var det roligt

Det är inte så att jag är lediga alla fredagar. Däremot har det blivit så att många fredagar är den schemalagda arbetsinsatsen ganska låg. Dels för att jag jobbar många kvällar och helgdagar, dels för att ”mina” politiker också tar det ganska lugnt på fredagar, i alla fall vad gäller det politiska arbetet.

Så idag hade jag bara en sak på schemat, att fota och filma Lars när han vårbrukar. Det blev en ganska bra artikel och video, tycker jag.

Vi filmade när jag ställde några frågor till honom och sen tog jag också några foton. När vi började trodde jag faktiskt att det skulle handla mer om vårbruket än om honom. Det visade sig dock när jag gick igenom materialet att den intressantare vinkel var Lars olika roller, bland annat som bonde och politiker.

Så är det ganska ofta för mig att jag inte exakt vet vad en video eller artikel ska handla om innan jag går igenom råvideo, foton och text efteråt. Då bildar sig en historia och vilken vinkel som jag ska välja.