Sluta med att hålla upp myggan!

Jag är verkligen inget proffs på video men jag gör så gott jag kan. Jag kan en del principer och tycker en hel del om vad som funkar eller inte funkar. En sak som bara ser dumt ut är att hålla upp en mygga till ansiktet på den man intervjuar.

Att kyrkan jobbar mer med video tycker jag är jättebra och jag ser inget fel i att använda en mobiltelefon (de sätter den på stativ, till och med). Men sen tar de myggan och ja, du kan se själv. Ta då myggan och fäst den på kragen på den du intervjuar. Problemet med det är förstås att du inte får med din röst men det kan du redigera dig runt. Eller så kopplar du in två myggor eller så använder du en vanlig mikrofon som du kan hålla upp.

Om du har iPhone så rekommenderar jag iRig Mic HD. Stativet de använder är samma vi har, ett Manfrotto Compact Action. Inte världens stadigaste stativ men litet och lätt. För att sätta telefonen på stativet kan du använda en sådan  här. Lägg till Filmic Pro och ett redigeringsprogram på datorn och du har det du behöver.