Satsar på litet kamerasystem

Ikväll bestämde jag mig för att satsa på ett mindre kamerasystem. Jag formligen älskar min Canon 1d Mark III men den är stor och tung. Så nu kommer jag sälja den och några av mina canonobjektiv (några behåller vi för Crystal vill använda dem).

Visst är det lite vemodigt för mina canonkameror har verkligen levererat jättebra bilder och fungerat utan anmärkning. Jag har dessutom kvar två stycken EOS 1v som jag också kommer sälja så småningom tror jag.

Istället blir det mikro 4/3 (m43). Jag har redan en Panasonic G6 men den kommer jag sälja och istället blir min huvudkamera en Olympus EM-5 som jag beställt. Den har några år på nacken men jag fick den billigt. Mitt huvudobjektiv blir nog Panasonics 25mm f1,7 som jag redan har och till det skaffar jag ett Olympus 45mm f1,8 och senare ett Olympus 12mm f2,0. Batterigrepp till EM-5 tänker jag också köpa senare.

Det blir min huvudsakliga kit för stillbilder. Tre snabba och skarpa objektiv som täcker nästan allt jag behöver. Med stor bländare får jag korta skärpedjup och kan fota i sämre ljus (utan blixt, jag gillar inte blixt!). EM-5 klarar höga ISO-tal bra och har bildstabilisering i kroppen så situationer med dåligt ljus bör gå bra.

Dessutom stämmer det bra med vad jag använder på jobbet vilket är en Panasonic G7 med 14-140mm objektiv.