Stadsdelarna i Västerås

Västerås har sina problemområden, precis som större städer som Stockholm, Göteborg och Malmö. Precis som de flesta andra städer.

Jag växte upp i stadsdelen Hammarby och bor faktiskt där än. Då var gränsen tydlig mellan ”bra” och ”dåliga” kvarter inom Hammarby klar och jag bodde på den bättre sidan. Hammarby har väl inte bäst rykte i Västerås men några områden har större problem med bilbränder och annan kriminalitet än Hammarby, i fall om man läser tidningarna.

För en tid sedan bestämde sig Lars Kallsäby för att bilda sig en egen uppfattning om hur läger är runt om i Västerås. Vi har varit på Råby och Bäckby, Skallberget och Pettersberg och träffat lärare, elever, företagare och många andra. Några idéer om såväl bakgrunden till oron som vad som kan göras åt det har börjat formas och Lars kommer prata om det snart.