Om inte Svenska Kyrkan finns, vem ska ta hand om våra kyrkor?

Jag kan villigt erkänna att jag på länge inte varit en regelbunden kyrkobesökare. I min ungdom var jag det, även när vi bodde utomlands, speciellt i USA, var jag det. Men sedan vi flyttade tillbaka till Sverige har det bara blivit spridda skurar, som man säger.

Men nu tänker jag ändra på det och igår var vi på gudstjänst i Mikaelikyrkan.

Det är en av många vackra kyrkor i Västerås. Det är något speciellt med en kyrkan, ett lugn men samtidigt mäktighet och prakt.

Vi vet att deltagande i gudstjänster sjunker liksom medlemsskap i Svenska kyrkan. Våra fina kyrkor betalas till stor del av den avgift till kyrkan som vi medlemmar betalar.

Men om det inte finns nog med medlemmar i kyrkan så den kan betala för alla kyrkor och andra kulturvärden som den tar hand om, vem ska då göra det? Kommer de som inte är medlemmar i kyrkan nu acceptera att de är med och betalar via skattsedeln? Tveksamt.

Så även om du inte går till söndagsgudtjänsten så ofta eller om du inte anser dig troende, om du är medlem i kyrkan gå och rösta 17 september. Det är det minsta du kan göra för att ange vad du tycker ska hända med Svenska kyrkan.