Man lär sig av misstag, eller?

Vi gör en hel del video som Centerpartiet i Västerås och det är kul och verkar få bra mottagande. Även om jag har gjort video tidigare så har jag lärt mig så mycket och lär mig nytt hela tiden. Även om det finns likheter mellan fotografi och video så är video så mycket mer komplicerat, det är så många fler saker man måste tänka på och som kan gå fel.

Idag blev det fel.

Jag filmade två videor med Lars och allt såg bra it i kameran, ljudnivån såg också ut som den oftast gör. Men när jag kollade på klippen i min Mac så försvann ljudet nästan helt i ett klipp efter 20-30 sekunder, sen var det bara korta snuttar. Det andra klippet var bara korta snuttar.

Tyvärr var alltså båda klippen oanvändbara.

Jag provade samma kamera och mikrofon hemma och allt fungerade bra. Så det var nog något jag gjorde fel. En sak jag kan tänka mig är att jag inte satte in mikrofonkontakten noggrant nog in i kameran.

Så, live and learn.