Jag är kandidat i kyrkovalet

Vem kunde ana det när jag gick med i partiet i slutet av 2015? Inte jag i alla fall. Men nu är jag nummer ett på västeråskretsens lista till stiftsfullmäktige och står även med på listan till kyrkofullmäktige.

Jag kan inte säga att jag är speciellt aktiv i kyrkan. Vi går på gudstjänster ibland men inte regelbundet. I min ungdom, däremot, var jag väldigt aktiv i kyrkan. Under jag tror tre år var jag konfirmandassistent och kyrkan erbjöd ett sammanhang och umgänge som jag inte fann annanstans.

Däremot är jag förstås fortfarande medlem i kyrkan och stöder därmed mycket av det goda arbete de gör för oss i Sverige, genom att ta hand om människor som behöver hjälp, förvaltar vårt kulturarv mm.

Men nu ser jag fram emot att leda partiets kyrkovalskampanj i Västerås och kanske bli invald. Jag tror att vi som parti har en hel del att erbjuda i kyrkovalet. Vi har en lång tradition inom kyrkan och vår politik passar kyrkan väl. Närodlad politk, precis som i andra sammanhang.

Ikväll har jag sökt på kyrkans webbplats efter vilka församlingar och kyrkor vi har i Västerås. Jag noterade kontaktinformation för alla kyrkor och tänker ta kontakt med en präst eller annan person i varje för att sedan träffa dem och prata om hur de uppfattar situationen idag. Det är ett första steg i mitt kampanjande.