Fullmäktige

Idag är det dags för kommunfullmäktige i Västerås igen. Du kan komma och följa med på plats i Stadshuset eller titta på webben. Alla handlingar finns också på webben så du kan följa med i samma handlingar som politikerna ser.

Kommunfullmäktige kanske inte låter som det mest spännande man kan göra med sin tid (och det är det säkert inte).

Men, det är det högsta beslutande organet i Västerås kommun. Du och andra väljare har bestämt vilka som sitter i fullmäktige och som styr din kommun. Det gör det som händer och bestäms i fullmäktige viktigt för alla i vår kommun, inklusive dig.

Sägs något som du inte gillar, eller som du gillar, så ta chansen att göra din röst om det hörd. Du kan blogga, twittra, facebooka, blogga, skriva i tidningen och mycket annat. Det finns chans att påverka.

Eller varför inte gå med i ett parti och ställ upp i nästa val?