Nyheter

Trump gillar att prata om ”fake news”. CNN verkar vara hans favoritmål i hans attacker.

Jag prenumererar på VLT, DN, SvD och New York Times. Det kostar lite pengar men jag gör det för jag tror på en fri press roll i ett demokratiskt samhälle.

Jag tror också, till skillnad från t.ex. Trump, att traditionell press är en hörnsten i vårt samhälle, en hörnsten som vi måste försvara och det gör vi bland annat med plånboken.

Att vi prenumererar på New York Times har förstås att göra med att Crystal är amerikan och vi har halva vår familj där. Men det är också en signal från oss att vi aktivt förkastar Trumps prat om fake news, till skillnad från en del av våra släktingar i USA.

Så om du vill ta ställning mot de bakåtsträvande och mörka krafter som nu sprider sig, lägg lite av dina pengar på press som du litar och tror på. Det kostar inte mycket men kan betyda oerhört mycket.