Min dator

Jag tjuvstartar blog100 lite. Egentligen börjar det på onsdag 1/3 men jag kör igång nu. För några år sedan var jag med i blogg100 men nu tänkte jag vara med igen. Läs mer om blogg100 här.

Jag fick en fråga för en tid sedan om vad för dator jag arbetar med. Egentligen tycker jag att det spelar ingen roll för det är slutresultatet som är viktigt men jag tänkte i alla fall skriva några ord om det.

Min huvuddator är en MacBook Pro 15-tum, 2012 års modell: Core i7, 16GB RAM, 512GB SSD. Det är en ganska gammal dator men den fungerar fortfarande riktigt bra. Någon gång ska jag väl köpa nytt. De nya Macarna är fantastiska på många sätt och vis men jag ogillar att de är så reparationsovänliga, det är nästan inget man kan byta ut och fixa själv.

Jag har tänkt byta ut CD/DVD-enheten mot en 1TB hårddisk (så den sitter också internt) för att få mer utrymme. Hårddisken har jag redan köpt men väntar på andra delar, sen rapporterar jag säkert tillbaka.

Jag säkerhetskopierar med Time Machine till en extern hårddisk och till molnet med Backblaze.