Livevideo

Vi producerar en hel del video som Centerpartiet i Västerås, även för distriktet Västmanland. Det mesta är som vanligt filmad, redigerad och uppladdad. Men vi har provat på livevideo ett antal gånger och det är nog något vi kommer fortsätta med. Du kan se nästan all video på vår facebooksida.

Det mest uppenbara valet när man vill göra livevideo är förstås mobiltelefonen och det använde vi i början. Sätt telefonen på stativ och använd en extern mikrofon så ökar kvaliteten rätt rejält.

Men vi ville gå ett steg längre. Nu använder vi dator (en MacBook Air) med webbkamera (Logitech C920) istället och vi får några fler möjligheter med programvaran OBS. Kameran har vi oftast på en Gorillapod men ibland ett riktigt stativ istället.

Den stora nackdelen är mer och större utrustning men det tycker jag nog vi får leva med ett tag i alla fall. Än så länge har vi kört livevideo på wifi men ska prova på 3G/4G också kommande veckor.