Summerar 2016

Då var 2016 nästan slut. Vad hände då 2016 för min del? Mycket förstås men här är några av de viktigare händelserna.

Jag började jobba som politisk sekreterare. Det är väl lite för tidigt för att lämna någon slutgiltig dom men jag trivs jättebra, både med själva jobbet såväl som med partiet, vår politik och mina partikamrater. Arbetsuppgifterna är spännande och jag styr mycket själv över min tid, vilket jag uppskattar. Jobbet är fram till valet 2018 men jag hoppas redan nu att jag kan fortsätta på denna position eller liknande. Valet, ja, det kommer snart, det blir också en stor utmaning som jag ser fram emot.

Jag började springa. I juli började jag springa med hjälp av ett nybörjarprogram och har fortsatt. Även om jag inte springar fort så springer jag ganska ledigt både 5 och 10km. Tyvärr blev det inte så mycket löpning under hösten av olika anledningar men nu är jag igång igen. Jag ska pringa halvmaran i Västerås i april och har satt som mål att springa 1000km under 2017. Så jag fortsätter att springa varannan dag, oftast tidigt på morgonen, det verkar ha fungerat bäst hittills för mig.

Jag fortsatte läsa konstvetenskap. Om allt gått väl med de sista uppgifterna har jag klarat av 45 poäng under året. Kan jag fortsätta med 15 poäng per termin blir jag glad. Då finns det hopp om att ta kandidatexamen inom konstvetenskap inom kanske två år. Sen får vi väl se vad det blir av det men jag skulle nog gärna fortsätta till em master i alla fall. Även om fotografi är mitt stora intresse så ser jag till att få med det så ofta jag kan och när det blir dags för uppsatser kommer fotografi vara med på något sätt, jag har redan några idéer.

Något som det blev mindre av under 2016 var fotograferande. Eller, det blev nog ungefär lika mycket eller mer om man räknar antalet bilder, men de flesta av de tog jag i jobbet. Det är inte så dumt, förstås, men de mer konstnärliga bilder som jag verkligen gillar blev det inte många av.