Nytt PB

Jag har sprungit intervaller ett tag nu med en spellista på Spotify som ska vara 150-160 bpm. Det är lite snabbare än jag sprungit tidigare och jag har fokuserat på att ta fler men korta steg.

I morse provade jag att springa ett helt 5 km till den spellistan och det gick hela vägen. Jag var ganska slut på slutet men det gick på 35 minuter, flera minuter bättre än min tidigare tid. Jag måste alltså fortfarande fila bort en minut per kilometer för att komma under 30 minuter.

Igår registrerade jag mig för halvmaran på Atea Mälarmarathon i april nästa år. Det är ett stort steg för mig och jag är spänd och lite skrämd. Men absolut trevligt att loppet går av stapeln i Västerås. Jag tänker mig att om det går bra kanske jag kan springa en till halvmara senare i året, kanske Stockholm.

Nästa steg för mig är att komma upp i 10 km vid samma hastighet. Sen vill jag öka till runt 180 bpm och sen bygga längd.