Nu är jag musikvideoproducent också

Det trodde jag väl aldrig men nu kan jag lägga till musikvideoproducent på mitt cv. Nog har jag fuskat en del med video, såväl framför som bakom kameran, men så här seriöst liksom har det nog aldrig varit. Jag brukar säga att jag är generalist, alltså att jag kan lite om mycket och det stämmer nog in på det här också.

Tina Wilhelmsson frågade mig förra året någon gång om jag ville göra musikvideon till hennes då kommande skiva. Skivan blev senare kallad ”Visor på ackord” och innehåller fyra sånger om fyra olika kvinnor som arbetat på Asea. Det är väldigt rörande skildringar av kvinnornas hårda arbeten, familjesituationer och deras liv i allmänhet.

Jag fick äran att välja vilken sång som skulle bli video och jag valde ”Vid Mimerporten väntar Gabriella” och här är den färdiga videon.

För den som är intresserad spelade vi in med en Sony RX100II och jag redigerade i Adobe Premiere.